Tag bedre billeder - kursus i fotografi for begyndere

Du kan godt tænde kameraet og trykke på knappen, men dine billeder fra konferencen, standerhejsningen eller receptionen bliver aldrig helt gode. De roder måske, er skarpe de forkerte steder eller har et trist lys. Du har brug for et kort introkursus til at tage bedre billeder, der kan indfange det rigtige øjeblik og fortælle din historie.

Hvem er du?
Om du er selvstændig erhvervsdrivende, journalist, offentligt ansat eller marketing-m/k spiller ingen rolle. Kurset er målrettet dig, der har ansvar for at tage billeder til for eksempel hjemmeside, sociale medier og nyhedsbreve. Du kender dit kamera nogenlunde, men gerne vil have styr på blænde, iso og lukketid. Du ønsker at blive mere sikker og kompetent til at lave det gode, enkle billede. Og du er klar på at blive udfordret.

Hvad lærer du?
På kurset lærer du dit kamera bedre at kende. Helt fra bunden. Du får en bedre billedforståelse, lærer at komponere og bliver bevidst om, hvad der skal til for at tage et godt billede. Undervisningen veksler mellem oplæg og mindre tekniske opgaver samt en større, selvstændig opgave. Der vil være lidt at læse inden kurset samt personlig feedback under og efter. I løbet af dagen kommer vi omkring følgende elementer:

- kameraets vigtigste indstillinger og funktioner
- korrekt eksponering – iso, lukketid, blænde, hvidbalance
- framing og komposition
- brug af det eksisterende lys
- at se og finde det rigtige miljø
- at udvælge det rigtige billede
- at lave det gode og enkle reportagebillede

Hvad skal du selv medbringe?
Et digitalt spejlreflekskamera
En bærbar computer
Kabel eller kortlæser til at overføre billederne fra kamera til computer
Et eller to billeder, som du selv har taget, men som ikke er blevet, som du ønskede.

Underviser:
Kursets underviser er fotojournalist Mathilde Bech. Hun arbejder som freelancefotograf og leverer stærke portrætter og levende reportagebilleder til kunder som Politiken, Røde Kors og Aarhus Kommune. Mathilde underviser som fast gæstelærer på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles linje for fotojournalistik og har flere års erfaring i at snakke billeder, lære fra sig og løfte andres billedsprog. Læs mere på www.mathildebech.dk

Hvor og hvordan foregår det?
Du kan få det, som du vil have det. Mølby Kurser & Kommunikation skræddersyr altid kurserne efter deltagernes egne behov og deres niveau. Som regel kommer vi ud til dig og dine kolleger og underviser på et lukket hold, men vi har også erfaring med individuelt tilpassede forløb og åbne hold på tværs af arbejdspladser.

Ring på telefon 2680 3088 og få en snak om, hvordan du kan komme til at tage bedre billeder. Eller send en mail til hmh@journalist.dk