Skriv, så det fænger og er til at forstå

At skrive godt er ikke et spørgsmål om talent. Ved hjælp af nogle enkle redskaber kan alle lære at skrive tekster, der fænger og er til at forstå. Selv, hvis emnet er komplekst og til den nørdede side. Det handler om at styre uden om sprogets fælder, vinkle som en journalist og bygge både sætninger og tekst effektivt op. Så skal budskabet nok gå direkte ind hos modtageren.

Hvem er du?
Dette skrivekursus er til dig, der gerne vil være bedre til at skrive klart og enkelt. Om du skriver nyhedsbreve, webtekster, referater, politiske dagsordener, kundemails eller noget helt syvende betyder mindre. Hvis det er værd at skrive, er det også værd at skrive ordentligt. Kurset er målrettet dig, der gerne vil have tricks og øvelse i at skrive effektivt og i øjenhøjde med din modtager.

Hvad lærer du?
Når du går hjem, ved du præcis, hvad der får en tekst til at ligge halvdød hen på skrivebordet. Og hvordan du redder den. Du ved også, hvorfor udsagnsordene er så hulens vigtige at have styr på. I løbet af dagen lærer du blandt andet at:

 ·     Fokusere på modtageren og skærpe dit budskab
·      Gøre det tunge sprog lettere – uden at miste fagligheden
·      Bygge enkle og klare sætninger
·      Vælge aktive og imødekommende ord
·      Strukturere effektivt
·      Og lave fejlsøgning på egne og andres tekster

Kurset i skriftlig kommunikation er en blanding af oplæg og øvelser. Vi tager udgangspunkt i en eller flere af dine egne tekster, som du arbejder med til daglig. Undervejs får du luget ud i snørklede formuleringer og slappe ord. På den måde står du tilbage med en spændstig, læseværdig tekst og viden om netop dine svagheder.

Det er muligt at supplere kurset med personlig, skriftlig feedback på egne tekster. Som en slags hjemmeopgave, hvor du får afprøvet teknikkerne fra skrivekurset efterfulgt af en konstruktiv tilbagemelding på resultatet. Helt frivilligt.

Hvor og hvordan foregår det?
Du kan få det, som du vil have det. Mølby Kurser & Kommunikation skræddersyr altid kurserne efter deltagernes egne behov og deres niveau. Som regel kommer vi ud til dig og dine kolleger og underviser på et lukket hold, men vi har også erfaring med individuelt tilpassede forløb og åbne hold på tværs af arbejdspladser. Ring på telefon 2680 3088 og få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan styrke kommunikationen i din virksomhed. Eller send en mail til hmh@journalist.dk

Meget givende kursus med mange gode tips og tricks - både enkle huskeregler og mere avancerede læresætninger! Jeg føler, at jeg har fået banket noget rust af fyldepennen, så jeg nu kan skrive skarpere og mere præcist og informativt.
— Flemming Bøgh Jensen, fuldmægtig hos Præhospitalt Beredskab, Region Nordjylland
Hanne ved, hvad hun laver. Når du går fra kurset, skriver du allerede bedre, og der er kommet mere saft og kraft i dine tekster. Simpelthen. Stor anbefaling herfra.
— Mette G. Nørkjær, kommunikationsmedarbejder hos Borean
Jeg har været meget glad for at være på dit kursus. Jeg oplever at gå herfra med mange anvendelige redskaber, som jeg kan bruge fra dag 1. Du har været god til at være konkret og til at komme med eksempler. Jeg har siden oplevet en positiv respons fra min chef: “smukt arbejde” og “det vil jeg gerne se mere af” på de tekster, som jeg har skrevet. Jeg har anbefalet mine kolleger at melde sig til næste kursus.
— Helen Houmøller Rasmussen, konsulent i Kronikerenheden, Region Nordjylland